Szormok Konyhaja
Fozni jo!!!

MENÜ

Tiramisu

Hozzavalok:

500 g mascarpone sajt

300 g babapiskota

7 egesz tojas

6 ek cukor

300 ml frissen fott presszokave

a mascarpone minosegetol fuggoen 1-2 takak habfixalo

50 ml rum vagy 

Elkeszites:a tojasokat kette valasztjuk,a feherjet kemeny habba verjuk,szukseg eseten habfixaloval kemenyitunk rajta ha a mascarpone tul lagy.a tojasok sargajat a cukorral habosra keverjuk,majd hozza adjuk a mascarponet es jol eldolgozzuk.ha ez kesz      az igy kapott kremet ovatos mozdulatokkal a kemenyre vert habbal osszekeverjuk,vigyazva hogy ne torjo ossze a hab.a kihult kavevba beleontjuk a rumot.a babapiskotakat egyenkent belemartjuk a kaveba majd egy kb 20x30x5 cm-es tepsi aljaba belyezzuk oket szorosam egymas melle amig a tepsi aljat teljesen kitolti.ekkor raontjuk a krem felet es egyenletesen elkenjuk.a krem tetejere jon a kovetkezo sor kaveba aztatott piskota,es a piskotakra a krem masik fele.Hutobe tesszuk,es legalabb 12 orat allni hagyjuk,talalaskor a tetejet kakaoval meghintjuk

Szavazás

Mely nemzet receptjeit latnatok szivesen az oldalon?
Spanyol
Olasz
Asztali nézet